LOGOYACURA

Over Yacura

BOWIE

Een paar jaar geleden onderging ons persoonlijke leven een ingrijpende verandering, wat een grote impact had op onze professionele ambities.
We kwamen in contact met Marc, die Yacura oprichtte vanwege een behoefte die een vriend van hem had. Deze vriend leidt de technische dienst van Sint-Franciscus in Roosdaal en was op zoek naar een stoel voor kinderen met motorische onrust. Hij vroeg zich af: “Hoe kunnen we deze kinderen en hun ouders helpen?”

Marc, als ingenieur en productontwikkelaar, werkte samen met zijn vriend aan de ontwikkeling van de Blijfstoel. Ze hebben deze stoel herhaaldelijk getest en verfijnd, totdat het huidige model werd bereikt.

Eind 2021 heeft Marc Yacura aan ons overgedragen. Vandaag werkt hij nog steeds met ons samen om de maatwerkbedrijven die we hebben ingeschakeld voor de productie van onze Blijfstoel, te coördineren. Zijn kennis blijft van onschatbare waarde voor ons.


Waarom hebben we gekozen voor het verhaal van Yacura?

We hebben ingezien dat er meer is dan alleen werk. Er bestaat een gebrek aan maatschappelijke betrokkenheid in de wereld. “Voor de zorg, door de zorg”, dat is onze slogan. Het sociale engagement mag verder lopen dan een jaarlijkse donatie voor een goed doel. Ons doel is om de zorg aangenamer te maken, niet alleen voor het kind, maar ook voor de verzorgers. We willen het eenvoudiger, gemakkelijker en minder stressvol maken.


Waarom werken wij samen met maatwerkbedrijven?

Alvorens dit enigszins een optie was, hebben wij in samenwerking met de Stad Antwerpen grondig onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van dit idee. En raad eens? Het was haalbaar! Het inzetten van een maatwerkbedrijf brengt diverse voordelen met zich mee:  1. Sociale impact: Maatwerkbedrijven creëren werkgelegenheid voor mensen die anders moeilijk toegang zouden hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Door met een maatwerkbedrijf samen te werken, dragen we actief bij aan de sociale inclusie en het welzijn van mensen met een beperking of andere kwetsbare groepen.
  2. Kwaliteit en vakmanschap: Maatwerkbedrijven hebben doorgaans een focus op specifieke ambachtelijke of technische vaardigheden. Ze beschikken over goed opgeleide medewerkers die uitblinken in het leveren van hoogwaardige producten of diensten. Hierdoor kunnen we profiteren van hun vakmanschap en expertise.
  3. Flexibiliteit: Zoals de naam al aangeeft, passen maatwerkbedrijven zich aan op maat van onze behoeften. Hun flexibiliteit is van onschatbare waarde voor ons. Ze kunnen snel reageren en zich aanpassen aan ons verhaal, dat zowel organisatorisch als qua producten voortdurend in ontwikkeling is.
  4. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Door samen te werken met een maatwerkbedrijf positioneren we onszelf als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Onze betrokkenheid bij sociale inclusie en duurzaamheid sluit nauw aan bij onze overtuigingen en principes.
  5. Langdurige partnerschappen: Maatwerkbedrijven streven vaak naar langdurige samenwerkingen met hun klanten. Ze zijn toegewijd aan het succes van ons bedrijf en streven ernaar om op de lange termijn waarde toe te voegen. Dit kan resulteren in duurzame en vruchtbare partnerschappen, wat voor ons van groot belang is. Wij streven naar duurzaamheid op alle vlakken, in elke stap die we zetten.

Kortom, werken met een maatwerkbedrijf sluit naadloos aan bij onze kernwaarden. Dit is van cruciaal belang in ons streven om het menselijke aspect in de zorg te versterken. Dit betreft niet alleen de patiënten, maar ook de menselijkheid van de zorgverleners, zowel in zorginstellingen als thuis bij ouders.


Met wie werken wij samen?

We hebben zorgvuldig partners geselecteerd om elk aspect van ons productieproces te optimaliseren en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de gemeenschap.Het eerste belangrijke aspect van ons proces, namelijk het zagen van hout, vindt plaats in een gespecialiseerde afdeling binnen het maatwerkbedrijf Mariasteen. Hier wordt gebruikgemaakt van geavanceerde technologie, zoals een 3D CNC-machine, om het hout nauwkeurig te snijden. Dit garandeert dat we altijd hoogwaardige en professionele producten ontvangen.
mariasteenVoor het vervolg van ons productieproces hebben we opnieuw gekozen voor de sociale economie. We werken samen met het FPC (Forensisch Psychiatrisch Centrum) in Gent en de gevangenis in Brugge. Hier worden de gezaagde houten onderdelen zorgvuldig opgeschuurd en voorzien van een hoogwaardige vernislaag. In Brugge wordt bovendien hard gewerkt aan de confectie van de kussens, wat een waardevolle bijdrage levert aan het productieproces.
mariasteenHet laatste station in ons proces vindt plaats bij GroepINTRO te Deurne, waar onze stoelen worden samengesteld en geassembleerd tot het uiteindelijke product. Dit samenvoegen van verschillende componenten zorgt voor een naadloze integratie van alle onderdelen.
mariasteen

Belangrijk om te benadrukken is dat ons uiteindelijke product nauw wordt ontwikkeld in samenwerking met de zorgsector. Dit waarborgt dat onze stoelen niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook echt voldoen aan de behoeften en eisen van de zorginstellingen en hun cliënten. Dit resulteert in een zinvolle productontwikkelingscyclus waarbij we voortdurend streven naar verbeteringen.

Het enige aspect van ons productieproces dat niet in een maatwerkbedrijf wordt uitgevoerd, is de productie van alle metalen onderdelen, die we aan de reguliere markt uitbesteden. Op deze manier combineren we de expertise van verschillende partners om hoogwaardige en op maat gemaakte stoelen te creëren, terwijl we tegelijkertijd onze betrokkenheid bij de sociale economie benadrukken.


plantjeOnze toekomst

Onze missie is om actief bij te dragen aan het oplossen van bestaande problemen binnen de zorgsector. We geloven sterk in de kracht van voortdurende verbetering en innovatie. Daarom blijven we voortdurend bestaande technologieën en producten evalueren, bijsturen en testen in real-life situaties. Hierbij is alle input die we kunnen vergaren van onschatbare waarde.

We begrijpen dat de zorgwereld complex is en voortdurend evolueert. Door bestaande oplossingen kritisch te bekijken en te optimaliseren, kunnen we de efficiëntie en effectiviteit van de zorg verbeteren. We zien het als onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het welzijn van patiënten en zorgverleners, en tegelijkertijd de lasten in de gezondheidszorg te verminderen.

Samenwerking en open communicatie met zorgprofessionals, patiënten, en andere belanghebbenden zijn essentieel in ons streven naar continue verbetering. We geloven dat door nauw samen te werken met degenen die dagelijks met zorguitdagingen te maken hebben, we innovatieve oplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren die een positieve impact hebben op de gehele zorgsector.

Kortom, we zijn vastbesloten om de zorgwereld te ondersteunen door actief bij te dragen aan de oplossing van bestaande problemen, en we zien elke vorm van feedback en inbreng als een onschatbare bron van kennis en inspiratie in onze missie om de zorg te verbeteren.


Wil je een Blijfstoel uitproberen?

Wil je graag ervaren hoe efficiënt en nuttig onze Blijfstoelen echt zijn? Dat kan! We hebben een aantal Bowie’s en Ziggi’s beschikbaar die we graag uitlenen voor een bepaalde periode, en het beste van alles is dat dit volledig kosteloos is. We zijn toegewijd om onze stoelen binnen handbereik te brengen, dus we bezorgen ze persoonlijk bij jou en halen ze later ook weer op.

Ons geloof in de kwaliteit van ons product is onwankelbaar, en we zien de uitdaging graag tegemoet om jou te overtuigen van de voordelen van onze Blijfstoelen. We begrijpen dat je misschien wat aarzelt voordat je een beslissing neemt, en daarom bieden we deze proefperiode aan zodat je zelf kunt ervaren hoe onze stoelen het verschil kunnen maken.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We staan klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Jouw comfort en tevredenheid zijn voor ons van het grootste belang, en we kijken ernaar uit om je te assisteren bij het vinden van de perfecte Blijfstoel die aan jouw behoeften voldoet.